1. Home
  2. /
  3. Karperstoel & Stretchers
  4. /
  5. Stretchers voor het karpervissen

Stretchers voor het karpervissen

Nachtrust is ontzettend waardevol bij nachtelijke vissessies. Je nachtrust zorgt er voor dat je scherp bent voor de volgende vangst en je de sessies langer volhoudt. Niemand slaapt graag op de grond, zeker niet wanneer je een koudere nacht gaat vissen. Al ga je niet een nachtje karpervissen om de hele nacht door te brengen op je stretcher, de uurtjes die je s nachts wel kan pakken wil je dat wel doen op een comfort bed. Omdat iedereen anders gebouwd is zijn er ook veel verschillende stretchers. Natuurlijk ook in verschillende prijsklassen. Persoonlijk ben ik begonnen met testen van de Ehmanns Pro-zone advantage bedchair, sindsdien niet meer wakker te krijgen…

Karper Stretcher kopen

Bij de aanschaf van een stretcher zijn er een aantal dingen waar je goed op moet letten. Hoe lichter een stretcher is hoe makkelijker je hem mee neemt. Je eigen lengte heeft grote invloed op de keuze van je stretcher. Er is niets vervelender dan dat je tenen buiten de stretcher ligt. Ook let je op het gewicht, iedere stretcher is is anders bespannen. Hoe meer poten er aan een stretcher zitten hoe stabieler een stretcher is. Wanneer de poten dan ook nog verstelbaar zijn rol je niet zomaar van je karper bed af. De kwaliteit van het matras is ook erg verschillend, niet alleen de dikte en prijs is anders. Je kan ook kijken naar de waterdichtheid.

Extra comfort van een Stretcher

Naast een aantal “noodzakelijke “ keuzes/afwegingen heb je ook nog keuze uit een aantal extra comfort. Er zijn bijvoorbeeld stretchers met ingebouwd hoofdkussen of je kan een stretcher kopen die met de rugleuning verstelbaar is. Er zijn ook losse leuningen te krijgen om op je stretcher te zetten, zodat je hem direct als karperstoel kan gebruiken. Om het in de koude nachten goed warm te houden is het niet verkeerd om een slaapzak aan te schaffen die naadloos op de stretcher past, zo heb je bijvoorbeeld de goede combi van de Ehmanns pro-zone advantage stretcher en de Ehmanns Pro-zone DLX 5 season sleeping bag.

Filters
Filters
Menu