1. Home
  2. /
  3. Tassen en foudralen in alle maten!

Tassen en foudralen in alle maten!

Je kan het zo gek niet bedenken of er is een tas voor gemaakt. Van tassen om je hengels in mee te nemen, ook wel foudraal genoemd tot tasjes om je wc rol in mee te nemen, je kan het niet bedenken of het is te koop bij Bukkum hengelsport. Een aantal verschillen in Tassen zijn opbergtassen, vervoerstassen, bewaarzakken. Het is natuurlijk maar net hoe lang de sessie is en hoe goed het te bereiken is. Als karpervisser heb je al redelijk snel veel spullen bij je dus erg handig wanneer je het meeste in tassen mee kan nemen.

Omdat je waarschijnlijk niet met 1 tas gaat vissen is het ook handig om een passende trolley aan te schaffen om zo alle spullen in 1 keer mee te kunnen nemen.

Handgemaakte tassen en foudralen

Er zit natuurlijk ook hier weer veel verschil in kwaliteit in de tassen of foudralen. Uit welk materiaal bestaat de tas, is het waterproof, zit er een isolerende laag in om dingen te koelen of zelfs zo sterk dat het aas zich niet naar buiten kan eten. ook kan het een groot verschil zijn of tassen gelijmd zijn of gestikt. zo zijn de tassen en foedralen van Cotswold Aquarius handgemaakt in Engeland. dit is in alle afwerking goed te zien.

Wil je een goedkoop foedraal of tas kopen, dan is dat bij Bukkum hengelsport ook te krijgen. kijk dan eens bij de tassen van soul. de tassen waar over het algemeen ook veel over nagedacht worden zijn de tassen van Jrc.

Complete tassen voor het vissen

Overal is wel een tas voor te krijgen, maar hoe vervelend is het als het toch allemaal net niet past? koop nu complete tassen bij Bukkum hengelsport. zo zijn er tassen met een compleet servies of tassen met een pannenset in. daarnaast zijn er ook complete tassen met aasemmer er in, ook de opbergtassen worden compleet aangeboden met opberg bakjes.

Ook zijn er tassen als tafel te gebruiken of stoelen die als tas gebruikt kunnen worden.

Carryall of Rugzak voor het vissen

Het grootste verschil van een karper tas is toch wel of je een rugtas of carryall aanschaft. De naam rugzak zegt het eigenlijk al. deze draag je op je rug zodat je altijd je handen vrij hebt. handig wanneer je met de fiets bent of de brommer/scooter. Over het algemeen kan je ook langer een bepaald gewicht dragen op je rug, dus is een rugzak ook handig wanneer je op doorreis gaat. om er iets uit te halen is dan misschien weer iets onhandiger. een rugtas heeft vaak een groot vak waar de viskoffer of tacklebox in kan. Verder weinig andere opbergvakken. wel wordt er dan vaak aan gedacht dat je de visstoel aan de rugzak kan knopen of een slaapzak op kan binden bijvoorbeeld. van klein tot groot (80 liter) zit er een maat bij voor iedereen.

Toch liever geen rugzak dan kan je ook denken aan een carryall. Deze tassen hebben vaak 2 handvatten om hem op te tillen en een schouderband. De kwalitatief betere carryalls hebben een gevoerde schouderband en soms zelfs gevoerde handvatten. Net als de rugzak hebben ze vaak 1 groot vak waar bijvoorbeeld de viskoffer in past. Rondom het grote vak zitten vaak meerdere kleine vakken, hier kan je nog veel andere karperspullen in kwijt. Vaak hebben carryalls een mooie vierkante vorm waardoor ze goed in te pakken zijn samen met je vistent en stretcher, in bijvoorbeeld je fietskar, aanhanger, auto of transport trolly.

Karperfoudraal kopen

Een karper foudraal is een grote tas waar je je karperhengel in kan vervoeren en opbergen. Ze zijn er soms wel voor 5 hengels. Je kan foudralen kopen om je karperhengel met of zonder molens.De keuze hoeveel extra vakken je op je foudraal wil hebben meer invloed op de prijs dan welke kleur. De meeste foudralen zijn toch wel in zwart, groen of gecamoufleerd. naast het vervoeren van je hengels is een foudraal ook goed te gebruiken voor het meenemen van je paraplu, schepnet of andere lange voorwerpen. Niet elke karperhengel of schepnet is hetzelfde, daarom zijn er foudralen in allerlei maten en voor meerdere hengels. Goed opletten dus wanneer je van plan bent er 1 te kopen, wij als bukkum hengelsport helpen u dan ook graag.

Foudraal voor 2 hengels

Of je nu met 2 hengels gaat vissen, wat het meest voorkomt, of een hengel en een schepnet op pad gaat. De ruime keuze foudralen voor 2 hengels is de moeite waard om te shoppen. Er zijn foudralen voor 2 hengels waar je beide hengels apart hebt of waar ze samen in 1 vak zitten. Denk je nog even aan de lengte van je hengel? kom met de juiste foudraal thuis met de keuze van bukkum hengelsport.

Foudralen voor 3 hengels

Op steeds meer wateren mag je, wel met de 3e hengelvergunning uiteraard, met 3 hengels vissen. Hier hoort natuurlijk een foudraal bij waar je alle 3 de hengels in kwijt kan. Bij de grotere foudralen heb je vaak ook de ruimte om wat extra spullen in op te bergen, want meer hengels betekent meer spullen om mee te nemen. Over het algemeen zie je bij de 3 hengel foudralen of meer dat de hengels inclusief molens worden opgeborgen.

12 ft of 13ft foudraal?

De standaard karperhengel past eigenlijk altijd in de 12 ft foudraal, de 13 ft foudraal is net iets langer zodat je hengel veiliger meegenomen of opgeborgen kan worden. De lengte is meteen ook het nadeel. Je kan hem minder snel ergens kwijt.

Filters
Filters
Menu