Boilies voor het karpervissen

Boilie zijn essentieel voor de karpervisser. Dus als je boilies wilt kopen ben je bij Bukkum Hengelsport aan het goede adres. ze zijn er in diverse soorten en maten, van de best vangende merken!

De Boilie

Er zit veel verschil in bijvoorbeeld structuur en ingrediënten. Daarnaast maakt ieder merk zijn eigen smaken die worden getest door een uitgebreid panel. Wij als bukkum hengelsport hebben gekozen voor een goedkope boilie op basis van vismeel in diverse smaken!

Veel van onze klanten zijn gek op Dreambaits boilies, deze boilies zijn ready made, dat betekent dat ze klaar zijn voor gebruik. Specifieke varianten welke uniek zijn in samenstelling vallen in de smaak bij menig karpers.

Boilie smaken banaan of vanille boilies kopen?

Of je nu vist met de nieuwste smaak chiquita op basis van chocolade en banaan, of de oude vertrouwde krill, alle smaken zijn geproduceerd zonder vismeel. Zo is de combinatie met vanille boilie altijd nog een goede vanger. Probeer verschillende afmetingen van de boilies, in combinatie met kleurstelling en smaak om dressuur te doorbreken.

Dus wil je vissen met krill, octopus, sinaasappel, chocolade, banaan. dan moet je dreambaits wel eens geprobeerd hebben. ook is het handig om een goede boilienaald, boilieboor, haak met rig en boilie stoppers te hebben.

Boilies gebruiken op diverse manieren

Naast de ready made boilies hebben ze ook diverse smaken als wafters (semi drijvend), pop up (drijvend) maar ook als pellets. Met de verschillende dips geef je ze een eigen twist. Handig is het om hier de korda cutter of chrusher te gebruiken.

Boilies gebruiken als aas in de verschillende seizoenen

De meeste karpervissers die vissen als het warmer wordt met een zoete boilies en als het kouder wordt meer met vis achtige boilies. Zo is het goed om per seizoen, per water en per bodemsoort waar je vist het aas af te stemmen om optimaal karpers te vangen. Dit natuurlijk in combinatie met de rigs die je gebruikt.

Boilies zelf maken

Boilies zelf maken is natuurlijk ook een goede mogelijkheid. Je hebt een basis nodig. Deze kan bestaan uit:

 • Griesmeel
 • Polenta
 • Sojabloem vet
 • Tarwemeel
 • Tarwebloem
 • Maismeel
 • Maisbloem

Verder maak je het op smaak met:

 • Additives (bijvoorbeeld koekjesmeel, gemalen hennepzaad ei-poeder)
 • Kruiden (bijvoorbeeld Chili, Fenegriek, Garlic, Paprika)
 • Vismeel
 • Liquids(minamino, zalmolie, visolie
 • Flavours

Om ze goed te houden voeg je er ook nog conserveringsmiddel aan toe. Dit vergt een aantal keren oefenen, maar kan zeker lonen wanneer je enorme hoeveelheden gaat gebruiken. De echt goed vangende boilies zijn er ook gewoon ready made, dus waarom zou je ze nog zelf maken? Dat gaat van je vistijd af! Toch echt grote hoeveelheden nodig voor wanneer je bijvoorbeeld op visvakantie gaat? Neem dan contact op.

Je eigen favoriete boilies nog niet gevonden?

Heb jij een favoriete boilie die je graag zou willen en die we momenteel niet in de webshop aanbieden? Leuk! Neem contact met ons op - we kunnen er hoogstwaarschijnlijk wel aankomen, zodat jij snel bezig kunt met je favoriete hobby!

Filters
Filters
Menu