1. Home
  2. /
  3. Brolly’s, Bivy’s, visparaplu’s en vis shelters

Brolly’s, Bivy’s, visparaplu’s en vis shelters

Voor een visparaplu, brolly, bivvy of vis shelter  ben je bij Bukkum hengelsport aan het goede adres. Vaak vis je niet voor een korte sessie maar voor langere tijd. Omdat je het weer niet kan beïnvloeden, is het goed om een paraplu, brolly of tent mee te nemen naar de waterkant. Zo zit je altijd goed voorbereid aan de waterkant.

Waarom een visparaplu of karper paraplu?

Een visparaplu is kleiner dan een karpertent lichter in gewicht dus gemakkelijk mee te nemen, zeker voor een dagje vissen zal dit als snel de juiste keuze zijn. Een visparaplu heeft over het algemeen een grotere spanwijdte dan gewone paraplu’s. Met 2.20 of 2.50m doorsnee kan je hier goed onder zitten als de zon te heftig schijnt maar ook wanneer er een regenbui overkomt. Door de goede waterdoorlaatbaarheid eigenschappen zit je ook echt droog onder deze paraplu. Het is wel goed om te weten of je een gewone nylon/pvc of een geweven visparaplu hebt. De geweven visparaplu’s raken minder snel beschadigd. Wanneer er een haakje in het doek komt zal er hooguit een klein gaatje ontstaan, waar nylon vaak als winkelhaak scheurt. De ontstane gaatjes zijn dan ook weer makkelijk te dichten met een coating of tentdoek lijm. Waar grote winkelhaken of scheuren vaak gerepareerd moeten worden door een professional.

Waarom een Brolly?

Een brolly is eigenlijk een luxere variant van visparaplu’s,een goed voorbeeld is de Fox Brolly Supra, deze zijn vaak lichter in gewicht dan een bivvy. Ook het opzetten is sneller dan een tent. Het andere grote voordeel van de brolly ten opzichte van een paraplu is dat er bij een brolly ook flappen aan de zijkanten zitten.waardoor je beter beschermd bent tegen weersinvloeden. Vaak is een brolly een goede ruime plaats om samen onder te vertoeven in een heerlijke karperstoel.

Welke karpertent - waar moet je om denken?

Er zijn karper vis tenten in alle soorten en maten. Belangrijk is het dat je weet waarvoor je een tent het meest gaat gebruiken. Ben je op doorreis van visstek naar visstek dan wil je liever een Karpertent welke compact is, licht in gewicht en makkelijk op te zetten en in te pakken. je komt dan snel op een 1 persoons tent, shelter of een Brolly.

Ga je voor een lange vissessie naar bijvoorbeeld Frankrijk, Dan is wat meer comfort en een dikker tentdoek misschien wel handig omdat het een soort tweede huis voor je is. De Ehmanns Pro-zone lijkt voor de europese Vissessies dan ook de meest geschikte variant. Het doek van 20.000DPI is een van de sterkste in zijn soort. Daarnaast hebben we de ook nog een serie Hotspot brollys en bivvy’s welke zijn uitgerust met een 10000 dpi doek, iets lichter in gewicht en kan menig sessies meegaan. Een heel groot voordeel van de Ehmanns tenten is dat de onderdelen indien nodig los te bestellen zijn.

Karpervissen in de Winter? ga voor een overwrap!

Voor de extreme doorgewinterde visser zijn er ook winterskins oftewel overwraps te krijgen, deze zorgen voor een isolerende laag en minder condens. De Ehmanns Hotspot tent is te combineren met de pro-zone overwrap/skin, maar ook andersom. Ook extra haringen staal of aluminium, een anti-muggen front, windscherm, Grondzeil. Zomaar wat extra benodigdheden die het vissen veel aangenamer maken wanneer het weer extremer wordt. Alles is zo ontworpen dat het goed op elkaar aansluit. Bekijk alles bij de tent accessoires.

Vis Shelters - alle soorten en maten vind je hier

De vis Shelters is een redelijk onbekende term binnen de hengelsport. toch kan de shelter heel makkelijk zijn. Een shelter is een veredelde visparaplu, alleen is de shelter half open zoals we dat noemen. Het grootste verschil is dat een shelter geen span-mechanisme heeft waardoor je in vergelijking met een visparaplu meer hoogte hebt in de nok. Een shelter is door de flappen goed vast te zetten met haringen waardoor hij beter windbestendig is dan een visparaplu.

Filters
Filters
Menu