1. Home
  2. /
  3. Karperstoel & Stretchers
  4. /
  5. Karperstoelen koop je bij Bukkum hengelsport

Karperstoelen koop je bij Bukkum hengelsport

Bij Bukkum Hengelsport kun je voor alle omgevingen en terreinen waar je vist de perfecte  karperstoelen op het perfecte formaat en uitvoeringen kopen. Iedere karpervisser die wacht op de vangst van zijn leven wil dat in alle comfort doen. Het maakt natuurlijk uit of je een lange of korte sessie hebt en hoe vaak je van visstek verandert. Allemaal factoren waar je rekening mee houdt in materiaal en gewicht. ook zit iedere visser in een andere houding en weegt niet iedereen hetzelfde, zoek dus vooral een karperstoel waar jij je lekker in voelt, het kan natuurlijk wel even duren voor je een run hebt! Zeg nou eerlijk… als je niet lekker in een karperstoel zit neem je hem niet snel mee naar de waterkant.

Voor elke visstek de juiste karperstoel

Er worden een heleboel karperstoelen aangeboden er zit ook veel verschil in de visstekken. Allereerst goed om na te gaan waar je gaat vissen. Zit je aan de schuine waterkant dan is het goed om een visstoel met verstelbare poten uit te zoeken. Wanneer je een kleine visstek hebt waar je wil overnachten met een bivvy of shelter is er vaak geen plek meer voor een karperstoel, dan zal een zitting voor op de stretcher een uitkomst zijn. Verplaats jij je vaak tijdens de vissessie dan is een lichtere uitvoering visstoel een goede optie.

Ook kan je een keuze maken op de weersinvloeden, een doek van 10.000dpi wordt sneller nat dan een bekleding van 20.000 dpi, deze is daarentegen wel minder snel opgedroogd. Je kan er natuurlijk voor kiezen om een regenhoes aan te schaffen voor je stoel, dan zit je niet op de natte stoel na een regenbui. Wel zo prettig.

Verschil in rugleuning van visstoelen en karperstoelen?

Voor zowel een hoge rugleuning als een lage rugleuning voor je karper of visstoel is wat te zeggen. Met een hoge rugleuning zit je in eerste instantie goed rechtop, echter kan je snel last van je bovenbenen krijgen waardoor je al snel onderuit zakt en een verkeerde houding aanneemt. Ook de bolling in een stoel met hoge rugleuning begint hoog waardoor je sneller met je schouders naar voren zit. De bolling bij een lage rugleuning zit lager waardoor je rechter zit met je schouders. Daarnaast is het zo dat je bij een lage rugleuning sneller je benen wil strekken waardoor je meer in de stoel gaat hangen. Armleuningen hebben weinig extra functie en is dus vooral een afweging of je dit prettig vindt. Denk er dus goed over na wat je prettig vindt door bijvoorbeeld je houding in een ‘’normale’’ stoel te laten observeren door iemand die dichtbij je staat. Dan worden je voorkeurshoudingen, de houdingen die je dus prettig vindt in ook je vis of karperstoel, al snel heel erg duidelijk. Dat helpt in je keuzeproces!

Hoort de zitting door te zakken?

Hoe goed is het voor je om door te zakken in een karperstoel? Als je dit nog eens overleest is doorzakken natuurlijk een essentieel onderdeel buiten het vangen van de mooiste bakbeesten. bij het doorzakken denken we eigenlijk altijd aan problemen met de onderrug. Dit valt eigenlijk heel erg mee. Het is vaker een probleem om fatsoenlijk uit een stoel te komen die een flink eindje inzakt. Je wil natuurlijk niet te laat komen bij de vangst van je leven.

Compact karperstoel

Een compacte stoel is ideaal wanneer je de auto niet dichtbij neer kan zetten en je nog een stuk moet lopen met je barryall, een compacte stoel kenmerkt zich door een aantal eigenschappen. Zo moet hij klein van formaat zijn maar wel lekker zitten ook nog bij de langere sessie. Framewerk zo licht mogelijk materiaal bijvoorbeeld aluminium, wat sterk genoeg is om ieders gewicht te houden. Het doek of bekleding moet sterk zijn lekker zitten, makkelijk schoon te maken zijn en ook licht in gewicht. Een compacte stoel heeft vaak een lage of geen rugleuning. Je zakt vaak wat dieper in de stoel waardoor je toch stevigheid in je onderrug krijgt. Ook is een compacte stoel vaak wat lager dan de gewone karperstoelen.

De beste karperstoel voor jou vind je bij Bukkum Hengelsport

Bij Bukkum Hengelsport willen we voor elke visser de juiste stoel aanbieden. Omdat veel vissers op veel verschillende manieren vissen hebben we het assortiment dusdanig groot gemaakt dat we voor iedere visser wat wils hebben. Staat de perfecte stoel er niet tussen? Laat het ons weten - dan gaan we samen met jou op zoek!

Filters
Filters
Menu