1. Home
  2. /
  3. Brolly’s, Bivy’s, visparaplu’s en vis shelters
  4. /
  5. Overwrap of Bivywrap - Bukkum heeft ze allemaal

Overwrap of Bivywrap – Bukkum heeft ze allemaal

Overwrap of ook wel skin of bivvywrap genoemd, is een benaming voor het tentdoek dat je over je karpertent heen spant. deze geeft extra bescherming tegen wind of regen. De luchtlaag die ontstaat tussen de tent en de overwrap heeft ook een isolerende functie, is de zomer werkt dit dus iets verkoelend en in de winter verwarmd. Al is het zo dat een overwrap vaak achterwege gelaten wordt in de zomer. De overwrap wordt heel makkelijk over de karpertent gespannen worden en met haringen vastgezet, hier lenen de stalen of alluminium bivvypegs zich hier heel goed voor. Overwraps zijn te krijgen in alle maten, het maakt dus niet uit of je een kleine of xxl karpertent hebt. Let er wel op dat niet elke merk karpertent gecombineerd kan worden met elk merk overwrap.

Brolly en een overwrap?

Waar de skin/wrap bij een gewone karpertent meer als isolatie wordt gebruikt of om meer ruimte te creeren, werkt dat bij een brolly net wat anders. De brolly is een karpertent die helemaal open is en lijkt hiermee op een luxe visparaplu. De overwrap voor een brolly wordt vaak gebruikt om extra bescherming te bieden wanneer het waait of gaat regenen. Het is snel en eenvoudig en zet de overwrap vast met haringen.

Ook gebruik je een brolly vaak bij een kortere sessie, mocht je besluiten na een succesvolle sessie om te overnachten gooi je de overwrap over je brolly en je hebt hem omgetoverd tot bivvy. De overwraps zijn goed sluitend zodat het kansen op inregenen verminderd, ook is het fijn dat het kansen op ongedierte verminderd.

Filters
Filters
Menu