1. Home
  2. /
  3. Brolly’s, Bivy’s, visparaplu’s en vis shelters
  4. /
  5. Een karpertent voor een persoon is onmisbaar

Een karpertent voor een persoon is onmisbaar

Een eenpersoons karpertent is ongelofelijk belangrijk voor de karpervisser en dus Onmisbaar in je visuitrusting. De beste karper tent is er een die je vissessie zo comfortabel mogelijk maakt.of je nu de karpertent fox of de ultimate karpertent wilt aanschaffen, denk eerst even over de volgende dingen na en wie weet kom je dan toch bij een ehmanns tent uit. het kan soms lijken dat er goedkope karpertenten zijn maar dan kan je op lange termijn bedrogen uitkomen.

Een karpertent: Waar moet ik allemaal op letten bij de aankoop?

Er zijn veel factoren die invloed hebben welke karpertent geschikt is voor jou, wij hopen je een beetje wegwijs te maken waar je allemaal op moet letten voordat je daadwerkelijk de beste karpertent aanschaft. Het allerbelangrijkste is dat je een goede nachtrust hebt, je stretcher moet er dus wel fatsoenlijk in passen, ook moet je voor de run van je leven snel op kunnen staan van de stretcher en snel de tent uit komen, voordat de karper weg is.Wij kunnen ons zo voorstellen dat je het prettig vind dat je dan niet je tent uit moet kruipen, bij de ehmanns prozone maxi is dit zeker niet het geval. Waar je ook op let bij de aanschaf van de beste karpertent is het gewicht, je kan niet altijd met een vervoermiddel bij de visstek komen, je wil dan niet met te zware spullen lopen. de materiaalkeuzes maken vaak het gewicht maar ook de prijs.het scheelt zo alweer een paar kilo of je stalen haringen hebt of dat je kiest voor aluminium haringen. Ook de lengte van je sessie maakt onderdeel uit van de keuze. als je een korte sessie hebt dan wil je niet lang bezig zijn om je karpertent op te zetten. Dit geldt ook voor het opzetten en de tijd die het kost om de tent te laten drogen. Dit laatste heeft dan weer te maken met de waterdoorlaatbaarheid van het doek te maken. De ehmanns tenten kennen een van de sterkste doeken die geen water doorlaten.

er zijn tenten die meerdere fronts hebben zodat je kan kiezen welke je open of dicht doet. Andere merken kiezen er juist voor om bijvoorbeeld een mozzy front apart aan te bieden. je weet vaak al dat je deze bijvoorbeeld in de zomer vaker gaat gebruiken dan het dichte front. Ook belangrijk is het dat alle onderdelen los te bestellen zijn mocht er iets kapot gaan of kwijt raken.

Overwrap/winterskin

Een overwrap is een extra laagje over je bestaande karpertent. Een soort jas die je aantrekt wanneer je naar buiten gaat. een overwrap wordt ook wel een skin of winterskin genoemd.

Het extra laagje over je karpertent zorgt voor een extra luchtkamer die extra bescherming biedt. deze luchtlaag Blijkt een goede isolatielaag te zijn. De luchtkamer voorkomt ook condens binnen in de tent, zo houdt je de warmte nog beter binnen. De overwrap is dus vooral in te zetten tijdens natte en koude dagen. Ook in de zomerdagen werkt de luchtlaag andersom. Groot voordeel bij de serie ehmanns tenten is dat de prozone overwrap (beste kwaliteit doek) ook op de hotspot tenten past.

Zoals je hebt kunnen lezen is een karpertent nog niet zomaar gekozen. Heb je wel een keuze gemaakt welke tent je wil hebben maar kan je hem niet vinden op de site? Mail ons dan en wij gaan het regelen voor u.

Filters
Filters
Menu