1. Home
  2. /
  3. Karpervissen

Karpervissen

Wat zijn benodigdheden voor karpervissen?

Alles wat je nodig hebt voor het karpervissen vind je bij Bukkum Hengelsport.
Of het nu gaat om goedkope karperspullen of om de one stop karpershop waar werkelijk waar alles te koop is om te gaan karpervissen. Bij Bukkum Hengelsport vis je nooit achter het net – we hebben alles wat je nodig hebt voor elke soort karpersessie die je wil maken. Is een product voor het karpervissen er niet? neem contact op! We helpen je graag.

Kan ik goedkoop karpervissen?

Alle benodigdheden voor de karpervisser zijn hier bij Bukkum Hengelsport online of fysiek in de winkel in Dalfsen, bij Zwolle te vinden. We snappen heel goed dat niet iedereen hetzelfde budget heeft en hebben van veel artikelen naast enkele goede kwaliteit spullen ook goedkope karperspullen. Met bijvoorbeeld Anaconda heeft u een goede prijs kwaliteit. Want wat haal je in huis wanneer je karperspullen tweedehands of op marktplaats koopt? krijg je dan wat je voor ogen hebt? Dat is altijd maar de vraag. Karper vissen is een intensieve visserij, dat heeft zijn weerslag op de producten. Is tweedehands karper spullen kopen dan je juiste keuze? Wij begrijpen het goed dat je dan kiest voor een goedkope kwaliteit waar prima mee te vissen is. Of je doet net dat beetje extra met MERK X. Je tijd is schaars, dus ga voor safe.

Wat heb je nodig voor een middag karpervissen?

Of je beginnend karpervisser bent of de doorgewinterde visser, we hebben uiteindelijk praktisch allemaal dezelfde karperspullen nodig. Je hebt een aantal karperspullen echt nodig om daadwerkelijk te kunnen vissen. Hierbij moet je denken aan hengel + molen (eventueel terugloop molen) met een hoofdlijn en onderlijn / Rig en een hengelsteun en/of karper standaard om je hengel in te leggen. Natuurlijk mogen we karperaas zoals Boilies, imitatie aas, pellets, tijgernoten etc. om te vissen niet vergeten evenals natuurlijk je Vispas. Bekijk ons topaanbod van Karperaas hier.

Wat heb ik nodig om een karper te landen?

Wanneer je een karper aan de haak hebt heb je natuurlijk weer andere spullen nodig om de karper veilig uit het water te halen. Je kan niet zonder een schepnet ofwel landingsnet, onthaakmat om de karper niet te beschadigen, weegklok met weegzak eventueel een onthaaktang. Voordat je gaat karpervissen, kijk goed waar dit is en wat de lokale regels zijn. In de Regio Zwolle (bij HSV zwolle: https://hsvzwolle.mijnhengelsportvereniging.nl/)

Wat heb ik voor een langere karpersessie nodig aan karperspullen?

Heb je de smaak van het karpervissen te pakken dan worden de sessies vanzelf langer, dan is het wel makkelijk om wat meer karperspullen om armen te hebben, dingen die je dan nog wel nodig kan hebben zijn piepers die je aanbeet verklikken, hulpmiddelen om je aas uit te zetten zoals een werppijp, katapult, spomp, marker, voerboot, stoelen waar je lang in kan zitten en makkelijk uit opstaat (Jrc contactchair, Ehmanns Pro-zone advantage recliner chair, Soul). Karpertassen en Karperfoudralen om de spullen in te bewaren of vervoeren op een trolly. Ook bescherming tegen de weersinvloeden wordt dan belangrijker, zo is het dan ook goed om te denken aan een brolly/parasol/windscherm. En natuurlijk de kleding die je draagt.

Wat heb ik nodig voor bij het Nachtvissen?

De Karper is met schemering en ‘s nachts behoorlijk actief, een uitgelezen kans om dus ‘s nachts te vissen. Een mooi avontuur, het nachtvissen. Voor je gaat vissen is het in ieder geval belangrijk om te weten dat je dan een nachtvispas van sportvisserij nederland nodig hebt. Bedenk dan wat je allemaal nodig hebt om de hele nacht aan de waterkant te kunnen zitten. Een goede tent (Bijvoorbeeld Ehmanns pro-zone sx 2 man) met stretcher (bijvoorbeeld Ehmanns hotspot advantage bedchair) en slaapzak is niet overbodig, daarbij heb je ook verlichting nodig in het donker. Wanneer je een karper moet landen is het zeer belangrijk een hoofdlamp en een vaste lamp te hebben om dit veilig voor jou en voor de karper te laten verlopen. Naast de meest voor de hand liggende items die je mee zou moeten nemen moet je ook denken aan een gaspitje om je maaltijd op te warmen en je tas met borden en bestek. En natuurlijk naast het beste voer voor de karper jezelf niet vergeten. Je kan het zo gek niet bedenken of bukkum hengelsport verkoopt het. 

Menu