Ehmanns Hot Spot Boat Bivvy 3

599,99

Voor alle vissende collega’s, die zoeken naar een multifunctionele weersbescherming voor de bootvisserij, heeft Ehmanns deze Boat tunnel tent naar het bekende 2 bogen principe ontwikkeld. Bij de Boat Bivvy heeft Ehmanns getracht om alle componenten en wensen voor de bootvisserij terug te laten komen, om het leven op het water aangenamer te maken. De tent is te combineren met de gangbare boottypen zoals de Carolina Skiff, Boston Whaler en gelijksoortige boten. Een absolute primeur met een flexibel gebruik voor verschillende boottypen en bootlengten. Een ander highlight, dat zowel bij huurboten, als eigen boten prima te gebruiken is. Afhankelijk van het weer is de boot niet altijd de meest geschikt plek om te overnachten. De tent laat zich met weinig werk aan de oever opbouwen en biedt bescherming voor 1 of 2 personen.

Het tentdoek is vervaardigd uit 6 oz. 210D Polyester bestand tegen een waterduk van 10.000mm. De 2 bogen constructie heeft buizen vervaardigd uit 11mm 7001 Aluminium en biedt voldoende stabiliteit. De tent is op te zetten bij verschillende romptypen en wordt eenvoudig opgezet met behulp van 2 Tension straps. Afhankelijk van de rompbreedte varieert de hoogte van de tent. Bijvoorbeeld bij de rompbreedte van 1.92m bij de Carolina Skiff 19 ft DLX of de 17 ft DLX bedraagt de binnenhoogte 1m vanaf de scheepswand. Bij de 16 ft DLX met een breedt van 1,66m bedraagt de binnenhoogte vanaf de scheepswant ca. 1,25 m.

De boot waarop deze bivvy gemonteerd wordt moet tussen de 185 en 235 cm. breed zijn. Anders buigt het frame te veel is bestaat de mogelijkheid dat deze breekt!!

Het bogensysteem wordt ondersteund door een aan de buitenkant bevestigd frame support systeem, dat de bogen ondersteunt, spant, op afstand houdt, comfort biedt voor de tentgebruiker en makkelijk op te zetten is. Het nieuwe Fastlock systeem laat zich met 1 hand gebruiken, houdt vast en is praktischer in gebruik dan een schroevensysteem. Dit frame support systeem biedt zelfs de mogelijkheid om de tent naar achteren te klappen in stuurstand.

Een goed zicht naar voren is mogelijk door het doorzichtbare venster en een oprolbare polyester afdekking. De ritssluiting is van twee kanten te openen en maakt het nog mogelijk om het anker te bedienen. De achterzijde heeft een grote polyester afdekking, welke met een dubbele rits is te openen en zelfs geheel verwijderd kan worden. Alle opgerolde polyester afdekkingen van het venster en de deur zijn voorzien van een clippensysteem. De omlopende polyester flap kan met klittenband vastgezet worden, zodat er geen vocht via de ritssluitingen naar binnen kan komen.

De Tension Strap met aparte D-Ring lussen worden aan de bootrand bevestigd en aangespannen. Voor de bevestiging gebruikt u de trekogen aan de romp en het hek. Met deze Strap worden zowel de twee bogen als de tent vanaf de boeg naar achter getrokken. De lengte van de tent is daarmee zelfs variabel. Nadat de D-Ring lussen zijn verbonden met de Strap wordt als laatste het frame support systeem aangebracht. Voor het varen laat je de gehele tent weer terugklappen en bevestig je die aan de boeg.

Bij eigen boten bevelen wij aan om een vast bevestigingspunt voor beide bogen te maken op of onder de opstaande rand van de boot. Dit vergemakkelijkt het opzetten van de tent. Bevestigingmateriaal hiervoor wordt niet bij geleverd aangezien dit ook afhankelijk is van het boottype. Wij bevelen bijvoorbeeld de in de handelverkrijgbare spanbanden aan voor de bevestiging van de tension strap.

LET OP!
Wij willen je er uitdrukkelijk op wijzen, dat de Boat Bivvy niet gemaakt is om mee te varen op het moment dat de tent is opgezet. We bevelen aan om de tent voor het varen op te klappen. Dit kan snel en eenvoudig gebeuren en zo worden gevaarlijke situaties op het water voorkomen.

Specificaties:
– Multifunctionele boottent voor alle gangbare 16-17-19 ft boten zoals bijvoorbeeld: Carolina Skiff, Omega Plast Shark, Boston Whaler, Dory, Schlichting, Hellas, Big Technostrat enz. Tevens geschikt voor rubberboten zoals bijvoorbeeld de iBoat 4 meter.
– Absoluut waterdicht 210D Polyesterdoek bestand tegen een waterdruk tot 10.000 mm
– Flexibele 7001 aluminiumbogen met een diameter van 11 mm
– 2 Aluminium-bogen-systeem voor een multifunctioneel gebruik rekening houdend met de variërende rompbreedte
– 11 mm aluminium frame support systeem met absoluut betrouwbare fastlock-clips voor een gemakkelijk en comfortabele spanning tussen beide bogen.
– Zware kwaliteit ritssluitingen met het Ehmanns logo
– Getapte naden met versterkte D-vormige haringlussen voor verschillende opbouw- en bevestigingmogelijkheden
– Tension Strap gordelsysteem voor de bevestiging van de tent onderaan bij de opstaande rand van de romp met een eindclip en instelbare gorder. De eigenlijke rompbevestiging wordt niet meegeleverd omdat dit bootafhankelijk is
– Vanaf beide zijden te openen multifunctionele deur aan de achterkant waarvan de randen langs de ritssluitingen zorgen voor een optimale bescherming tegen de regen
– Venster aan de boegkant met doorzichtig venster met een polyester afdekking en dubblezijdige ritssluitingen, waarvan de randen langs de ritssluitingen zorgen voor een optimale bescherming tegen de regen
– 2 Tension Straps voor een gemakkelijke tentopbouw
– 2 bevestigingsogen met spanriemen voor een zekeren bevestiging naar achteren
– Draagtas van 210D Polyester.

Afmetingen: Gemeten op basis van een 19 ft Carolina Skiff DLX: 350 cm diep x 200 cm breed x 100 cm hoog (gemeten vanaf de opstaande rand).

Transportafmeting: 140 cm x 16 cm x 14 cm

Gewicht: ca. 5,5 kg inclusief toebehoren.

 

Voor alle Ehmanns producten die niet op voorraad zijn, geldt een leveringstermijn van ± 2 weken.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Ehmanns Hot Spot Boat Bivvy 3” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer van dit merk

Gerelateerde producten

Menu