De tijgernoten ook wel de grond amandelen genoemd is een ware delicatesse voor de karper. zal dat ook de reden zijn waarom ze op de borrelnoten lijken? De zoete smaak die wat weg heeft van hazelnoot of amandelen is werkelijk onweerstaanbaar voor onze gevinde vrienden.
De tijgernoten kan je niet onbehandeld gaan voeren aan de karper, dit kan verstopping of beschadiging van de darmen veroorzaken.kant en klare tijgernoten zijn vaak in kleine hoeveelheden te koop, neem bijvoorbeeld de dreambaits particels tijgernoten in 2 liter. Je kan ze natuurlijk in bulk kopen en ze zelf klaar maken. Voordat je de noten gaat koken moet je ze minimaal 48 uur laten weken (ongeveer 2 eenheden water op 1 eenheid tijgernoten). Vervolgens kook je ze minimaal 45 minuten, anders zullen ze niet goed gisten.tip gebruik een schone pan om het proces te bevorderen. Na het koken moet je ze goed af laten koelen en kan jij je favoriete smaak toevoegen voor die kanjer die je gaat vangen. Hierna moet je de noten en het vocht nog 2 dagen laten staan om de gisting te voltooien. Essentieel vinden veel karpervissers de slijmlaag. deze geeft extra zoete smaken af in het water.